вторник, 2 ноември 2010 г.

Моя дървен свят

Дойде време да Ви покажа и още един от моите светове...
Запалих се по изработването на икебани от дърво преди няколко години. Изключително приятно и разтоварващо е създаването им, особено като видя, че от един изсъхнал корен съм сътворила цяло творение и най-важното единствено порода си.
За всички природозащитници искам да споделя, че за мен също дървото има душа, за това моите дървени пластики се раждат само и единствено от изсъхнали корени или клони. Когато ходим на пикник или просто на разходка в природата винаги се оглеждам за някое пънче или изсъхнало клонче. А после въображението си знае работата, отварят се нови врати за нови мечти, и всичко с нестихващата ми обич и хармония прераства в един чуден дървен свят...




Това са само една малка част от моята друга страст. Повечето от творбите ми са подарени на приятели и за съжаление не съм ги снимала.

3 коментара:

- каза...

Прекрасни са, Моника!Толкова очарование има в тях!
Комбинацията, която си избрала е от любимите ми, само че аз много обичам и камъчета и глинени грънци, стомнички и т.п.и добавям и тях :) Усещането, което оставя дървото, е невероятно! Дори и изсъхналите клони могат да живеят втори живот по този начин и да ни радват :)
Поздравления за красивите неща, които правиш!

Звездичка каза...

Радвам се, че се харесва. И аз обичам и правя такава аранжировка с корените и глинени стомни. Дори имам такъв градински кът. Обещавам, че ще им направя снимки и ще ги кача в блога.

Savlena каза...

Невероятни са,Мони!Поздравления за това изящество и нов живот,който си им дарила с ръцете си и душата си!

П.П.И защо ги кри толкова ревниво до сега?;))))